default-image

Συμφώνησαν σε εντατικοποίηση των συνομιλιών

Οικονομία
Συμφώνησαν σε εντατικοποίηση των συνομιλιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γύρω στις 11 το βράδυ ξεκίνησε μια από τις κρισιμότερες συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ και η οποία ολοκληρώθηκε δύο ώρες μετά.

Εν μέσω φημών για επικείμενη συμφωνία με αμοιβαίες υποχωρήσεις, γίνονται σκληρά παζάρια, κυρίως ως προς το ύψος του πλεονάσματος με την ελληνική κυβέρνηση να επιδιώκει να είναι κάτω από 1% για το 2015 ώστε να είναι μικρότερης έκτασης τα μέτρα.

Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες είναι συγκεχυμένες και το σκοτσέζικο ντους είναι το κύριο χαρακτηριστικό. Από το απόλυτο αδιέξοδο, στα σενάρια για συμβιβασμό, στις δηλώσεις που βάζουν νέες "φωτιές" στις διαπραγματεύσεις και ξανά στις ελπίδες για μια λύση που θα γίνει απ' όλους αποδεκτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έπεσε η πρόταση της Αθήνας για εννεάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης αλλά και για σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Όπως αναφέρει το imerisia.gr, συζητείται η σύγκληση έκτακτου Eurogroup πριν το προγραμματισμένο στις 18 Ιουνίου ώστε να οριστικοποιηθούν οι όροι της συμφωνίας.

Χωρίς δηλώσεις αποχώρησε η Γερμανίδα καγκελάριος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Εντούτοις, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να εντατικοποιηθούν.

«Συμφωνήθηκε ομοφώνως ότι οι συνομιλίες ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους Θεσμούς πρέπει να συνεχιστούν με μεγάλη ένταση» δήλωσε ο Γερμανός εκπρόσωπος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News