default-image

Κεφαλογιάννης: Ζητά παράταση για πρόγραμμα Αγρ. Ανάπτυξης

Κρήτη
Κεφαλογιάννης: Ζητά παράταση για πρόγραμμα Αγρ. Ανάπτυξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να αποφύγει η Ελλάδα την απώλεια πόρων ύψους 1 δισ. ευρώ και να παραταθεί η τελική προθεσμία πληρωμών για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης για το 2016 ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. με παρέμβασή του στην Επιτροπή Αγροτικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησε την παράταση των πληρωμών από την Ελλάδα για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, καθώς, όπως επισημαίνει, εάν ικανοποιηθεί το αίτημά του θα είναι κάτι που θα συμβάλει στη διάσωση πιστώσεων συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ, οι οποίες δε δύνανται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2015 και κατά συνέπεια θα πρέπει να επιστραφούν στον προϋπολογισμό της Ε.Ε.

Στην παρέμβασή του ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι η Επιτροπή δεν έχει ικανοποιήσει αντίστοιχο αίτημα που έχει κατατεθεί στο Συμβούλιο, επικαλούμενη κυρίως τη χρονοβόρα διαδικασία τροποποίησης των κανονισμών, την επιβάρυνση του προϋπολογισμού του 2016 από τις μεταφορές των υποχρεώσεων του 2015, καθώς και το προηγούμενο που θα δημιουργηθεί για ανάλογα αιτήματα σχετικά με τα υπόλοιπα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε., όπως το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ταμείο Συνοχής.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Έλληνας ευρωβουλευτής, «η κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα και άλλες χώρες της Ένωσης λόγω της οικονομικής κρίσης είναι τέτοια που δικαιολογεί την κατ' εξαίρεση παράταση της τελικής προθεσμίας κατά έξι μήνες. Η στήριξη εξάλλου του αιτήματος στο Συμβούλιο αποδεικνύει και την πλήρη κατανόηση του προβλήματος από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News