default-image

Πούτιν: "Κυρίαρχο δικαίωμα της Ελλάδας σε ποιες ενώσεις συμμετέχει"

Οικονομία
Πούτιν: "Κυρίαρχο δικαίωμα της Ελλάδας σε ποιες ενώσεις συμμετέχει"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θετικά μίλησε το Σάββατο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν για τις ιστορικά καλές σχέσεις της Ελλάδας με τη χώρα του σε συνέντευξή του στην ιταλική Corriere della Sera.

Ανεξαρτήτως, όπως είπε, εάν η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ ή μέλος της Ευρωζώνης είναι κυρίαρχη επιλογή του ελληνικού λαού σε ποιες ενώσεις και σε ποιες νομισματικές ζώνες θα βρίσκεται.

Σε ερώτηση που του ετέθη για ένα πιθανό Grexit, είπε πως δε γνωρίζει το τι θα συμβεί, προσθέτοντας ότι «δεν είναι σωστό να μαντεύουμε μέσα στο φλιτζάνι του καφέ» και πως «είναι μάλιστα επικίνδυνο για την οικονομία, και την κοινή ευρωπαϊκή και την ελληνική», σύμφωνα με το mega.gr.

Ο Ρώσος ηγέτης αναφέρθηκε στα θετικά και τα αρνητικά της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, προτάσσοντας ωστόσο τις δυσκολίες όπως το γεγονός ότι δεν υπάρχει δραχμή για να υποτιμηθεί και ότι οι ισχυρές οικονομίες - εννοώντας προφανώς τη Γερμανία - ωφελήθηκαν από το σκληρό νόμισμα.

Ο Πούτιν αναφέρθηκε αναλυτικά στα πιθανά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας κάνοντας σαφή αναφορά στην αγροτική οικονομία, την αλιεία αλλά και τον τουρισμό, σχολιάζοντας τις απώλειες από τις βίζες Σέγκεν.

«Έχουμε καθεστώς εισόδου χωρίς βίζα στην Τουρκία και ήταν 5 εκατομμύρια οι Ρώσοι τουρίστες στην Τουρκία την περασμένη χρονιά, ενώ στην Ελλάδα δε θυμάμαι ακριβώς, νομίζω ήταν λιγότεροι από εκατομμύριο, κάπου τριακόσιες χιλιάδες, μου φαίνεται στο σύνολο», είπε επί λέξει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News