default-image

"Στόχος μία συμφωνία οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμη"

Οικονομία
"Στόχος μία συμφωνία οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμη"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να επιτευχθεί μια συνολική συμφωνία που θα είναι οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμη», επεσήμανε σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνάντησή του σήμερα Παρασκευή με τους εκπροσώπους της Ευρωομάδας των Πρασίνων (The Greens/European Free Alliance) κ. Φίλιπ Λάμπερτς και κ. Βούλα Τσέτση. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός ΥΠΕΚΑ, κ. Γιάννης Τσιρώνης.

O κ. Λάμπερτς και η κ. Τσέτση εξέφρασαν στον υπουργό την κατανόηση και την συμπαράσταση των Πρασίνων προς την ελληνική θέση ότι η αντιμετώπιση του χρέους στη βάση της βιωσιμότητας και της ανάπτυξης και ένα σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα αποτελούν την καλύτερη απάντηση για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Στα ποιοτικά στοιχεία που πρέπει να έχει μία επενδυτική πολιτική κοινωνικά προσανατολισμένη, αναφέρθηκαν οι αντιπρόσωποι των Πρασίνων, ώστε να εξασφαλίζει την περιβαλλοντική και ενεργειακή προοπτική της Ελλάδας. Τέλος ο κ. Βαρουφάκης συμφώνησε απόλυτα μαζί τους και τόνισε ότι αυτό ακριβώς αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News