Οικονομία

Αλ. Τσίπρας: "Η δική μας πρόταση η μόνη ρεαλιστική πρόταση"

Εποικοδομητική χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, από τις Βρυξέλλες, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τη συζήτηση και τόνισε πως «η πρόταση που έχει καταθέσει η ελληνική πλευρά παραμένει η μόνη ρεαλιστική και εποικοδομητική πρόταση στο τραπέζι», ενώ ανέφερε ότι στη συζήτηση των δύο ανδρών προστέθηκε αργότερα το επιτελείο του κ. Γιούνκερ και στη συνέχεια και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντέισελμπλουμ.

Με τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των πολιτικών συζητήσεων για το ελληνικό ζήτημα, που επίμονα ζητούσε από την αρχή της διαπραγμάτευσης η ελληνική κυβέρνηση.

Η ολοκλήρωση της πολιτικής συζήτησης, που ξεκίνησε τη Δευτέρα στο Βερολίνο με την επταμερή συνάντηση κορυφαίων ηγετών της ευρωζώνης και των επικεφαλής των εμπλεκόμενων θεσμών, σηματοδοτεί την έναρξη της επόμενης μέρας, η οποία θα είναι εξίσου δύσκολη για την κυβέρνηση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Στο εσωτερικό ο πρωθυπουργός θα φέρει τώρα το περίγραμμα της συμφωνίας στην κοινοβουλευτική του ομάδα, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να το εξηγήσει στους ψηφοφόρους του και το λαό.

Ντέισελμπλουμ: "Καλή η συνάντηση"

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντέισελμπλουμ εξερχόμενος από το κτήριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφερόμενος στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκης Επιτροπής Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «ήταν μια καλή συνάντηση και θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις σε λίγες ημέρες».

Η Ελλάδα στη συνάντηση Ομπάμα - Λιου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε στις 24:00 ώρα Ελλάδας στον Λευκό Οίκο με τον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, συζητήθηκε και το θέμα της Ελλάδας.

Σχόλια