default-image

"Παραβίαση του Συντάγματος κατά την ψήφιση των μνημονίων'

Οικονομία
"Παραβίαση του Συντάγματος κατά την ψήφιση των μνημονίων'

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σοβαρές παραβιάσεις του Συντάγματος και του Ποινικού Κώδικα» κατά την ψήφιση των μνημονίων διαπίστωσε ο συνταγματολόγος, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Κασιμάτης καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα μνημόνια.

Πάντως ο Γ. Κασιμάτης απέφυγε να προσωποποιήσει τυχόν ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα.

Παράλληλα εκτίμησε ότι «τουλάχιστον το 70% του χρέους είναι επαχθές», ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση νομικά δεν υποχρεούται να φέρει στη Βουλή προς κύρωση την παράταση της δανειακής σύμβασης που συμφωνήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου. «Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μορατόριουμ, προκειμένου να υπάρξει μία άλλη συμφωνία», επεσήμανε.

Ο Γ. Κασιμάτης, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, υπογράμμισε ότι η ψήφιση των μνημονίων χρειαζόταν αυξημένη πλειοψηφία 2/3 της Βουλής (δηλαδή 200 βουλευτές), διότι «παραχωρούσαν αρμοδιότητες εθνικών οργάνων σε ξένα όργανα» και πρόσθεσε ότι και η νέα συμφωνία, εφόσον εκχωρεί εθνική κυριαρχία, πρέπει να ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία.

Ακόμη σημείωσε ότι η Βουλή κύρωσε σχέδια συμβάσεων και όχι τις συμβάσεις και ότι οι συμβάσεις των μνημονίων αν και δεν κυρώθηκαν, εφαρμόσθηκαν αμέσως.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News