Οικονομία

Brussels Group: Περιορισμένη η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις

Περιορισμένη χαρακτηρίζουν κοινοτικές πηγές την πρόοδο των διαπραγματεύσεων μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών στις Βρυξέλλες, οι οποίες θα επαναληφθούν αύριο, ενώ σημειώνουν ότι μία έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup δεν είναι προς το παρόν προβλέψιμη.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε και η συνεδρίαση του Euro Working Group μέσω τηλεδιάσκεψης κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε αποτίμηση της πορείας των διαβουλεύσεων για τα ελληνικά οικονομικά ζητήματα.

Ελληνικές πηγές σημείωναν ωστόσο ότι οι διαβουλεύσεις αποδίδουν και θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας επί της αρχής.

Πηγές της Ευρωζώνης με γνώση των διαπραγματεύσεων παραδέχονται πως το κλίμα που κυριαρχεί στις διαβουλεύσεις είναι βελτιωμένο όπως και οι όροι συνεργασίας, αν και όπως αναφέρουν, ο όγκος εργασίας που έχει επωμιστεί η ελληνική πλευρά είναι τεράστιος και δυσανάλογος σε σχέση με το χρόνο που απομένει έως τη λήξη της παράτασης, στο τέλος του Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως υφίστανται ακόμα αποκλίσεις στα δημοσιονομικά, τις συντάξεις, την αγορά εργασίας, τη δημόσια διοίκηση και μια σειρά από άλλους τομείς.

Τέλος, σημαντικό ρόλο στην επιτάχυνση των διαδικασιών παίζει, όπως λένε χαρακτηριστικά, η πλήρης τήρηση από όλους της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.

Σχόλια