default-image

Βαρουφάκης: "Δε θα πληρώσουμε το ΔΝΤ χωρίς συμφωνία"

Οικονομία
Βαρουφάκης: "Δε θα πληρώσουμε το ΔΝΤ χωρίς συμφωνία"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ελλάδα δε θα πληρώσει τη δόση του ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές», τόνισε με δηλώσεις του στο CNN ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι «θα πληρώσουμε γιατί θα έχουμε συμφωνία μέχρι τότε με τους εταίρους μας».

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Ρίτσαρντ Κουέστ, ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίζει να πληρώνει τους πιστωτές της όπως έκανε στο παρελθόν, αφού αυτό ήταν βασισμένο στην αρχή ότι η Αθήνα θα πληρώνει και μετά θα υπάρχει καταβολή δόσεων από τους δανειστές.

«Για 4 μήνες ικανοποιούσαμε τις υποχρεώσεις και πληρώναμε εξαντλώντας κάθε ίχνος ρευστότητας από την πληγωμένη οικονομία μας - δεν μπορούμε να το κάνουμε εσαεί», τόνισε ο υπουργός και κάλεσε τους θεσμούς και ειδικά το ΔΝΤ «να μας συναντήσουν στο 1/4 του δρόμου».

Όσον αφορά αν οι συντάξεις είναι η βασική κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι «είναι μια κόκκινη γραμμή. Το βασικό πρόβλημα, όπως έγραψα και στο Project Syndicate, είναι η λιτότητα. Η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη λιτότητα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση. Χρειαζόμαστε ανάπτυξη τώρα».

Ο δημοσιογράφος του CNN ρώτησε τον κ. Βαρουφάκη και για τις «ηχογραφήσεις» στο Eurogroup της Ρίγας, με τον υπουργό Οικονομικών να διευκρινίζει πως ηχογράφησε μόνον τον εαυτό του… «Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στο να ηχογραφεί ένας υπουργός τις ομιλίες του». Δεν ηχογράφησα άλλον, μόνον τον εαυτό μου», εξήγησε. Πρόσθεσε δε, πως για λόγους διαφάνειας στις συνεδριάσεις θα πρέπει να κρατούνται πρακτικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News