Οικονομία

Σαπέν: "Καταστροφικό για την Ελλάδα, πρόβλημα για την Ε.Ε. το Grexit"

«Γρήγορη συμφωνία» για το ελληνικό χρέος ζήτησε το Σάββατο από τη Λισαβόνα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, ενώ νωρίτερα είχε στηρίξει και τον Έλληνα πρωθυπουργό, τονίζοντας «ακούμε πολλά διαφορετικά πράγματα από την Αθήνα, ωστόσο υπάρχει ένας άνδρας που πρέπει να επιτύχει και αυτός είναι ο πρωθυπουργός, επομένως πρέπει να τον εμπιστευτούμε».

Μετά από τη συνάντησή του με του την ομόλογό του από την Πορτογαλία, Μαρία Λουίς Αλμπουκέρκε, ανέλυσε τις καταστροφικές συνέπειες που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα σε περίπτωση που φύγει από την Ευρωζώνη, επισημαίνοντας πως οι εταίροι της δε θα έχουν ανάλογες αναταράξεις, όμως θα αντιμετωπίσουν κι εκείνοι πρόβλημα.

«Η συμφωνία αυτή θα πρέπει να ολοκληρώνει το προηγούμενο πρόγραμμα αλλά επίσης και να προετοιμάζει τη συνέχεια δεδομένου ότι η Ελλάδα θα παραμείνει, σε κάθε περίπτωση, μια ευπρόσβλητη χώρα», σημείωσε, όπως μεταδίδει το portal της "Καθημερινής".

Συνεχίζοντας έκανε λόγο για την επεκτατική πολιτική της Ευρώπης αναφέροντας ότι «μέσα σε έξι μήνες άλλαξαν πολλά πράγματα, προς το καλύτερο. Η Ευρώπη πάει καλύτερα, πολλές από τις χώρες μας πάνε καλύτερα, η Γαλλία τα πάει πολύ καλύτερα».

Τέλος, για την Πορτογαλία σημείωσε πως «κατέβαλε πολλές προσπάθειες οι οποίες της επέτρεψαν να βγει από το πρόγραμμα και να επανέλθει στις αγορές».

Σχόλια