default-image

Σόιμπλε για Ελλάδα: "Δεν υπάρχουν εναλλακτικές, μόνο μεταρρυθμίσεις"

Οικονομία
Σόιμπλε για Ελλάδα: "Δεν υπάρχουν εναλλακτικές, μόνο μεταρρυθμίσεις"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να εξετάσουμε την εκταμίευση περαιτέρω βοήθειας προς την Ελλάδα, καθώς η Αθήνα έχει ήδη υποσχεθεί την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και πρέπει να αντιμετωπίσει μόνη της το πρόβλημα», επισήμανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.

Όπως τόνισε ο κ. Σόιμπλε, σύμφωνα με το Reuters, η Ελλάδα δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα με τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να γίνεται συζήτηση για εναλλακτικές λύσεις.

Στα αποσπάσματα της συνέντευξης που διέρρευσε και η οποία θα μεταδοθεί ολόκληρη την Κυριακή, όπως αναμεταδίδει το naftemporiki.gr, ο Β. Σόιμπλε απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση για το αν πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι πιο κοντά στο να διασωθεί ή να χρεοκοπήσει. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η χώρα «έχει πολλή δουλειά» μπροστά της.

Ο Σόιμπλε σημείωσε επίσης ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ομάδας των G7, που θα έχουν συνάντηση στη Δρέσδη την επόμενη εβδομάδα, δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της Ελλάδας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News