Οικονομία

Σόιμπλε για Ελλάδα: "Δεν υπάρχουν εναλλακτικές, μόνο μεταρρυθμίσεις"

«Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να εξετάσουμε την εκταμίευση περαιτέρω βοήθειας προς την Ελλάδα, καθώς η Αθήνα έχει ήδη υποσχεθεί την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και πρέπει να αντιμετωπίσει μόνη της το πρόβλημα», επισήμανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.

Όπως τόνισε ο κ. Σόιμπλε, σύμφωνα με το Reuters, η Ελλάδα δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα με τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να γίνεται συζήτηση για εναλλακτικές λύσεις.

Στα αποσπάσματα της συνέντευξης που διέρρευσε και η οποία θα μεταδοθεί ολόκληρη την Κυριακή, όπως αναμεταδίδει το naftemporiki.gr, ο Β. Σόιμπλε απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση για το αν πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι πιο κοντά στο να διασωθεί ή να χρεοκοπήσει. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η χώρα «έχει πολλή δουλειά» μπροστά της.

Ο Σόιμπλε σημείωσε επίσης ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ομάδας των G7, που θα έχουν συνάντηση στη Δρέσδη την επόμενη εβδομάδα, δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της Ελλάδας.

Σχόλια