Οικονομία

"Οι συζητήσεις στο Eurogroup είναι εμπιστευτικές"

Ο εκπρόσωπος του Προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα περί «ηχογράφησης» της άτυπης συνεδρίασης του Eurogroup στη Ρίγα από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, ανέφερε τα εξής:

«Οι συζητήσεις στο Eurogroup είναι εμπιστευτικές. Βασιζόμαστε στο ότι όλοι οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση σέβονται την εμπιστευτικότητα των συνομιλιών» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, κληθείς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα περί ηχογράφησης της άτυπης συνεδρίασης του Eurogroup στη Ρίγα.

Εξάλλου, πηγές της ευρωζώνης διευκρίνιζαν επί του θέματος ότι ο κανόνας περί εμπιστευτικότητας των συνεδριάσεων του Eurogroup είναι σαφής και ξεκάθαρος, ωστόσο, δεν υπάρχει κανόνας που να απαγορεύει ρητά την ηχογράφηση.

Όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με το skai.gr, οι συμμετέχοντες στα Eurogroup έχουν θεωρητικά το δικαίωμα να ηχογραφήσουν τις συζητήσεις, αλλά για προσωπική τους χρήση και μόνο. Εάν ο κ. Βαρουφάκης έχει ηχογραφήσει τις συζητήσεις, δεν μπορεί να το δώσει στη δημοσιότητα, για εμπιστευτικούς λόγους, κατέληξαν οι ίδιες πηγές.

Σχόλια