Οικονομία

Επιπλέον κονδύλι 300.000 ευρώ για τη δακοκτονία στα Χανιά

Οι βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη και Παύλος Πολάκης, σε συνεννόηση με τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη, συναντήθηκαν χθες Τετάρτη 20/5 με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κύριο Ευάγγελο Αποστόλου προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο των Χανίων.

Στη συζήτηση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει από το νέο καθεστώς επιδοτήσεων και τη χρηματοδότηση για τη δακοκτονία.

Ο κ. Αποστόλου δεσμεύτηκε να επισκεφτεί τα Χανιά τον Ιούνιο για να έρθει σε άμεση επαφή με τους φορείς των αγροτών προκειμένου να εξεταστούν από κοινού επωφελείς λύσεις τόσο για την κτηνοτροφία όσο και για την ελαιοκαλλιέργεια και την Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (Κ.Α.Π.).

Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα Δακοκτονίας για το έτος 2015 - κι αφού έλαβε υπόψη του την άποψη των βουλευτών για την άνιση κατανομή των κονδυλίων - αποφάσισε την επιπλέον χρηματοδότηση του νομού Χανίων με 300.000 ευρώ, τα οποία και θα είναι άμεσα διαθέσιμα προς εκταμίευση. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν 200.000 το Μάιο και 100.000 τον Ιούνιο.

Με την αναπροσαρμογή αυτή το ποσόν που θα διατεθεί για τη δακοκτονία στα Χανιά ανέρχεται σε 1.971,185 ευρώ, έναντι του ποσού των 1.323.712 που δαπανήθηκε το 2014.

Οι βουλευτές, δεδομένης και της οικονομικής συγκυρίας, δήλωσαν ικανοποιημένοι από την έκβαση της συνάντησης με τον αναπληρωτή υπουργό.

Σχόλια