Οικονομία

"Κανένας δε σέβεται περισσότερο από εμένα την εμπιστευτικότητα των συνομιλιών"

«Ο σεβασμός μου στην εμπιστευτικότητα των συνομιλιών μου με τους εταίρους μου, με τους ομολόγους μου, με τους θεσμούς, είναι παραδειγματικός και νομίζω ότι όλοι τον έχουν καταγράψει και τον κατανοούν» ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομικών στα περί ηχογράφησης που ανέφερε δημοσίευμα των New York Times.

Αναφερόμενος στις διαρροές από το Eurogroup στην Ρίγα σχετικά με απαξιωτικές αναφορές στο όνομά του, επανέλαβε ότι είναι απόλυτα ψευδείς.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times που επικαλείται συνομιλία με τον υπουργό ο κ. Βαρουφάκης άφησε αιχμές κατά των διεθνών μέσων ενημέρωσης, αλλά και πολιτικών εκπροσώπων των εταίρων της Ελλάδας λέγοντας ότι ποτέ οι συνάδελφοί του στο Eurogroup δεν τον κατηγόρησαν ότι σπαταλά συνειδητά χρόνο στις διαπραγματεύσεις μαζί τους.

Στο πλαίσιο εκτεταμένου άρθρου, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, για τον ίδιο και τον ρόλο του στη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους εταίρους της, στο περιοδικό των New York Times, με τίτλο «Κατάλληλος υπουργός Οικονομικών για μια ελληνική τραγωδία», ο κ. Βαρουφάκης κατηγορεί τα μέσα ενημέρωσης για «φρενίτιδα συσκοτίσεων και ψεμάτων», για την οποία «δεν ευθύνονται απολύτως», υπονοώντας διαρροές από πολιτικά πρόσωπα.

«Φαίνεται σαν να υπήρξαν διαρροές αποκομμένες από την πραγματικότητα σε σχέση με το τι συνέβη. Όλες αυτές τις αναφορές ότι μου συμπεριφέρθηκαν άσχημα, ότι με αποκαλούσαν με επιτιμητικά επίθετα, ότι με είπαν χασομέρη, τις αρνούμαι με κάθε ίνα του σώματός μου», αναφέρει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σχόλια