default-image

NYT: Ο Βαρουφάκης έχει καταγράψει το Eurogroup στη Ρίγα

Οικονομία
NYT: Ο Βαρουφάκης έχει καταγράψει το Eurogroup στη Ρίγα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίσθηση προκαλεί το δήμοσίευμα - αφιέρωμα των New York Times στον Γιάνη Βαρουφάκη, το οποίο έχει τίτλο «Υπουργός Οικονομικών που ταιριάζει σε μια ελληνική τραγωδία;».

Σε αυτό, ο δημοσιογράφος του αμερικανικού μέσου αναφέρει ότι ο Γ.Βαρουφάκης του είπε πως έχει καταγράψει την συνάντηση που είχε με τους υπουργούς Οικονομικών στη Ρίγα της Λετονίας, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να την δημοσιοποιήσει, για λόγους εμπιστευτικότητας.

Οι New York Times υπενθυμίζουν την αντίδραση μέσω Twitter του κ. Βαρουφάκη μετά τη συνεδρίαση στη Ρίγα, για την οποία υπήρξε «βροχή» δημοσιευμάτων σχετικά με την αντιμετώπιση που είχε από τους υπόλοιπους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης. «Τους ενώνει το μίσος τους για μένα. Καλοδεχούμενο το μίσος τους» είχε γράψει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Μιλώντας στους NYT, o Έλληνας υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι αυτό το tweet είχε στόχο τους δημοσιογράφους και όχι τους συναδέλφους του στην ευρωζώνη. «Τα μίντια προχώρησαν σε έναν παροξυσμό από ψέματα, κάτι το οποίο είμαι βέβαιος ότι δεν είναι μόνο δικό τους φταίξιμο», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι υπήρξαν διαρροές εκ των έσω, οι οποίες δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα του τι ακριβώς συνέβη».

Πηγή: real.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News