Οικονομία

EE: H Σύνοδος της Ρίγας δεν υποκαθιστά τις τεχνικές συζητήσεις

 «Ότι και να συμβεί στη Ρίγα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις τεχνικές συζητήσεις», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου στις Βρυξέλλες ψαλιδίζοντας έτσι τις προσδοκίες της κυβέρνησης ότι στη Συνοδό Κορυφής της Πέμπτης στη Ρίγα θα μπορούσε να υπάρξει πολιτική απόφαση για την Ελλάδα.

Ο κ. Σχοινάς, ερωτηθείς για την πρόοδο στις συζητήσεις Ελλάδας - δανειστών αρκέσθηκε να παραπέμψει στην αναφορά του τελευταίου  Eurogroup ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια για να γεφυρωθεί το χάσμα για τα θέματα που παραμένουν ανοικτά.

Σ ερώτηση σχετικά με το Brussels Group, ανέφερε πως εποικοδομητικές συζητήσεις είναι σε εξέλιξη, αλλά πρέπει να επιταχυνθούν τα βήματα.

Ερωτηθείς για το εάν ο Έλληνας πρωθυπουργός κοινοποίησε στον πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ειδική επιστολή σχετικά με τις καταβολές της χώρας προς το ΔΝΤ ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δεν θέλησε να αποκαλύψει το περιεχόμενο των επαφών των δύο ανδρών δηλώνοντας ωστόσο πως ο πρόεδρος Γιούνκερ είναι προσωπικά δεσμευμένος στην ελληνική υπόθεση και ενεργά αναμεμειγμένος στις συζητήσεις.

Σχόλια