default-image

Αποκαλυπτικός ο Γ. Κασιμάτης στις "Αντιθέσεις" (video)

Οικονομία
Αποκαλυπτικός ο Γ. Κασιμάτης στις "Αντιθέσεις" (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίσθηση προκαλούν τα όσα δήλωσε στην εκπομπή "Αντιθέσεις" και τον Γιώργο Σαχίνη, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Γιώργος Κασιμάτης, που έκανε λόγο, μεταξύ άλλων για παράνομο και απάνθρωπο δανεισμό της Ελλάδας από το 2010 μέχρι σήμερα.

Ο κ. Κασιμάτης άκρως αποκαλυπτικός, μίλησε για πλήρη ακυρότητα των θεσμικών μέσων που χρησιμοποιήθηκαν για την επιβολή του καθεστώτος δανεισμού στη χώρα μας παραβιάζοντας όχι μόνο το Σύνταγμα της Ελλάδας, αλλά και τις αρχές νομιμότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Συμβουλίου της Ευρώπης και γενικά του Διεθνούς Δικαίου.

Προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, ο καθηγητής παρέθεσε μέσα από το βιβλίο του διεθνή έγγραφα που αποκαλύφτηκαν στη διάρκεια της εκπομπής και τον Γιώργο Σαχίνη και τα οποία επιβεβαιώνουν τις παράνομες και άκυρες συμβάσεις που υπογράφηκαν την περίοδο των μνημονίων, ενώ αίσθηση προκαλεί και το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα τα έγγραφα αυτά έχουν αποκρυφτεί επιμελώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά από τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Ο κ. Κασιμάτης μάλιστα φωτίζοντας ακόμη περισσότερες πτυχές του καθεστώτος δανεισμού, αναφέρθηκε στους οικονομικούς και πολιτικούς στόχους της επιβολής των μνημονίων από συγκεκριμένες χώρες αλλά κυρίως στα κέρδη που αποκόμισαν την τελευταία 5ετία από την δανεισμένη Ελλάδα, με κύριο χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Γερμανίας.  

Μέσα από το νέο του βιβλίο με τίτλο: "Το απάνθρωπο καθεστώς δανεισμού της Ελλάδας. Η Ελληνική εμπειρία ενός ευρωπαϊκού προβλήματος με παγκόσμιες διαστάσεις", το οποίο παρουσιάστηκε στη διάρκεια της εκπομπής, ο Γιώργος Κασιμάτης έδωσε επίσης μια ολοκληρωμένη και σε βάθος ανάλυση του καθεστώτος δανεισμού που επιβλήθηκε με παράνομα μέσα και απάνθρωπα μέτρα στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό.

Την ερχόμενη Τετάρτη ο κ. Κασιμάτης θα βραβευτεί για τη συνολική του προσφορά στην επιστήμη του Συνταγματικού Δικαίου από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, παρουσία και του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλου.

Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News