default-image

Συμφωνία 500 εκατ. ευρώ με την EBRD

Οικονομία
Συμφωνία 500 εκατ. ευρώ με την EBRD

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάσα και χρηματοδότηση για μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χαμηλότοκα δάνεια φέρνει, κατά την επιστροφή του από την ετήσια γενική συνέλευση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΒRD) στην Τιφλίδα της Γεωργίας στην οποία συμμετείχε, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες  η συμφωνία με την EBRD  προβλέπει ότι θα αρχίσουν να διατίθενται το συντομότερο δυνατόν 500 εκατ. ευρώ το χρόνο (που με την μόχλευση μπορούν να ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ) για να χρηματοδοτηθούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χαμηλότοκα δάνεια.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στη χώρα μας θα μπορέσει από φέτος να αντλήσει δάνεια στα επίπεδα των 500 εκατ. ευρώ τα οποία θα είναι ανακυκλούμενα. Η χρηματοδότηση εκτιμάται ότι θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη του 2020 και το τελικό ύψος των κεφαλαίων που θα διατεθούν θα εξαρτηθεί από τα ίδια τα έργα, αναφέρει το newsbeast.gr.

Άν και σε πρώτη φάση το πλαίσιο συμφωνίας με την Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρει τη χώρα μας ως αποδέκτρια χώρα της EBRD, φέρεται πως πραγματοποιούνται συζητήσεις ώστε να μπορέσει η EBRD να αποκτήσει και γραφείο στην Ελλάδα ακόμη και εντός του έτους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News