default-image

Siemens: Κατάργηση άλλων 4.500 θέσεων εργασίας

Οικονομία
Siemens: Κατάργηση άλλων 4.500 θέσεων εργασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην κατάργηση άλλων 4.500 θέσεων εργασίας, εκ των οι 2.200 αφορούν τη Γερμανία, προχωρά η Siemens, πέραν της περικοπής ήδη 7.800 θέσεων εργασίας στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης που είχε ανακοινωθεί πριν από ένα χρόνο.

Ο γερμανικός όμιλος, ο οποίος ξεκίνησε πρόγραμμα αποκατάστασης της κερδοφορίας του, λαμβάνοντας μέτρα για τη μείωση των δαπανών και εφαρμόζοντας αναδιάρθρωση του τεράστιου χαρτοφυλακίου δραστηριοτήτων του, αποφάσισε πρόσθετα μέτρα για να δραστηριοποιηθεί στην ενέργεια και το φυσικό αέριο, τομείς όπου οι εμπορικές λειτουργίες θα ενοποιηθούν, όπως και σε διάφορες υπηρεσίες που επί μακρόν παρουσιάζουν μικρή κερδοφορία.

Οι 7.800 περικοπές θέσεων εργασίας που έχουν ήδη ανακοινωθεί, με τις 2.900 να είναι στη Γερμανία, αφορούν τις διοικητικές υπηρεσίες και τα γενικά έξοδα.

«Ένα χρόνο μετά την παρουσίαση του προγράμματός της "Vision 2020", η Siemens είναι σε καλό δρόμο για την υλοποίησή του με στόχο την επανευθυγράμμιση του ομίλου», αναφέρεται στη ανακοίνωση.

Ο όμιλος του Μονάχου, ο οποίος απασχολεί περισσότερους από 300.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, προέβη στην ανακοίνωση αυτή παράλληλα με τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων του για το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2014/2015.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτά, τα καθαρά κέρδη του ομίλου υπερτριπλασιάστηκαν σε 3,91 δισ. ευρώ, χάρη στα κέρδη από την εκχώρηση των δραστηριοτήτων του στα ακουστικά βαρηκοΐας και τις ηλεκτρικές οικιακές συσκευές.

Λαμβάνοντας υπ' όψιν μόνο τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 77% σε 1,997 δισ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 8% σε 18,05 δισ. ευρώ και οι παραγγελίες κατά 16% σε 20,7 δισεκατομμύρια, κυρίως χάρη σε μεγάλες παραγγελίες στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News