default-image

"Πρέπει να έχουμε σύντομα συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις"

Οικονομία
"Πρέπει να έχουμε σύντομα συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αισιόδοξος για ένα καλό αποτέλεσμα στο επόμενο Eurogroup στις 11 Μαΐου εμφανίζεται ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Μιλώντας στο Euronews ανέφερε ότι «αυτό που δείχνουν οι προβλέψεις μας είναι ότι, εάν υπάρξει ένα είδος συμφωνίας, εάν επιστρέψουμε στη λογική της συνεργασίας τότε υπάρχει χώρος ελιγμών για μια ισχυρή ανάπτυξη στην Ελλάδα γιατί τα θεμελιώδη στοιχεία είναι σε καλύτερη κατάσταση».

Υπογράμμισε δε πως «προϋπόθεση πρώτα από όλα είναι μία συμφωνία για μεταρρυθμίσεις και πρέπει να την έχουμε οπωσδήποτε και σύντομα».

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση, ο Μοσκοβισί επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πρόοδος και ότι μετά τον ανασχηματισμό της διαπραγματευτικής ομάδας, προχωρά σε καλύτερο κλίμα.

«Το πνεύμα της διαπραγμάτευσης είναι καλό τώρα, ξεκινάμε να συζητάμε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε αποτέλεσμα. Οπότε πρέπει να επιταχύνουμε. Είναι πάντα το ίδιο μήνυμα για μένα αλλά είναι αλήθεια ότι η ποιότητα των συζητήσεών μας είναι καλύτερη από ό,τι πριν».

Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι το επόμενο Eurogroup στις 11 Μαΐου «θα είμαστε σε θέση να πούμε: Ναι, υπάρχει πρόοδος, ισχυρή πρόοδος και είμαστε στο σωστό δρόμο. Η Κομισιόν εργάζεται βήμα - βήμα».

Αναφερόμενος στις αιτιάσεις του ΔΝΤ περί ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους επισήμανε πως «δεν θέλουμε να συζητήσουμε για το χρέος πριν ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για τις μεταρρυθμίσεις».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News