default-image

Άγνωστοι ρήμαξαν τις γεωτρήσεις στο Συκολόγο

Κρήτη
Άγνωστοι ρήμαξαν τις γεωτρήσεις στο Συκολόγο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με πρωτοφανή βαρβαρότητα έδρασαν άγνωστοι δράστες, ρημάζοντας (στην κυριολεξία) δύο γεωτρήσεις, μία εκ των οποίων είναι υδρευτική, αφήνοντας χωρίς νερό τους κατοίκους της Ψαρής Φοράδας και των Τερτσών!

Οι άγνωστοι δράστες, που εκτιμάται ότι ήταν της… δουλειάς, δηλαδή γνώριζαν από υψηλή τάση και την επικινδυνότητα του εγχειρήματος, πήγαν αρχικά στη δημοτική γεώτρηση που βρίσκεται στην αγροτική περιοχή "Καβού", στο Δημοτικό Διαμέρισμα Συκολόγου, και όντες εφοδιασμένοι με ειδικά εργαλεία, έκοψαν το καλώδιο από το στύλο της ΔΕΗ έως τον πίνακα της γεώτρησης και αφαίρεσαν το χαλκό, ενώ διέλυσαν και τον πίνακα!

Ακολούθως, πήγαν στη διπλανή αρδευτική γεώτρηση, που βρίσκεται στην αγροτική περιοχή "Σκούρλα", ιδιοκτησίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Συκολόγου, και αφαίρεσαν τα χοντρά καλώδια τόσο από το μετασχηματιστή της ΔΕΗ έως τον πίνακα, όσο και από τον πίνακα έως το μοτέρ μεταφοράς του νερού προς τη δεξαμενή.

Όπως μας είπε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Συκολόγου, ο οποίος είναι και ο πρόεδρος του χωριού, κ. Μανώλης Αλεξανδράκης, η ζημιά με πρόχειρους υπολογισμούς ανέρχεται στις 30 χιλιάδες ευρώ!

«Είναι τα πάντα κατεστραμμένα. Εκτός από τα καλώδια που πήραν διέλυσαν όλους τους πίνακες, ενώ έκοψαν το καλώδιο τόσο βαθιά, που θα χρειαστούμε βαρύ ανυψωτικό μηχάνημα προκειμένου να σηκώσουμε τις σωλήνες και να ξανασυνδέσουμε τη γεώτρηση», μας είπε ο κ. Αλεξανδράκης.

Εντωμεταξύ, καταβάλλεται τιτάνια προσπάθεια προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά και να τροφοδοτηθούν με πόσιμο νερό οι οικισμοί Ψαρής Φοράδας και Τερτσών, ενώ, από την έλλειψη νερού, σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν τόσο οι καλλιεργητές πρωίμων κηπευτικών όσο και οι ελαιοκαλλιεργητές.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Ψυλλάκης όσο και ο κ. Μανώλης Αλεξανδράκης κατέθεσαν μήνυση εναντίον αγνώστων. Προανάκριση για την ανακάλυψη των δραστών διενεργείται από το Α.Τ. Βιάννου.

(Φωτογραφία αρχείου)

Μανώλης Σπανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News