Οικονομία

Καταστροφή για την Ευρωζώνη τυχόν Grexit

Για τους κινδύνους που ενέχει μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ κάνει λόγο η βρετανική Telegraph συνεχίζοντας τα σενάρια καταστροφής.

«Τυχόν έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ θα οδηγούσε όλη την Ευρωζώνη στο χάος και θα προκαλούσε αμφιβολίες για όλο το οικοδόμημα της συμφωνία της Δύσης» προειδοποιεί μιλώντας στην εφημερίδα ο διευθύνων σύμβουλος του IIF Χανγκ Τραν.

Σύμφωνα με τον ίδιο μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να έχει σημαντικές πολιτικές προεκτάσεις ενισχύοντας την πόλωση μεταξύ του πυρήνα της Ευρωζώνης και της περιφέρειας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του IIF δηλώνει αισιόδοξος ότι θα βρεθεί χώρος για συμβιβασμό και πως θα υπάρξει συμφωνία την τελευταία στιγμή, αλλά προειδοποιεί ότι οι συνέπειες ενός Grexit θα είναι πολύπλοκες και δεν έχουν γίνει αντιληπτές μέχρι σήμερα.

«Θα δημιουργηθούν ερωτήματα για την ευθυγράμμιση της Ελλάδας με την ΕΕ και τη Δύση όσον αφορά θέματα εξωτερικής πολιτικής, πολιτικής ασφαλείας κτλ. και όλη η ουσία της συμφωνίας της Δύσης θα μπορούσε να τεθεί εν αμφιβόλω» προσθέτει.

Σχόλια