default-image

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Μέρκελ-Ντάισελμπλουμ

Οικονομία
Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Μέρκελ-Ντάισελμπλουμ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα, σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου για την αποτίμηση των όσων συνέβησαν σε Eurogroup και Ecofin στη Λετονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση του κ. Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο έγινε σε θετικό κλίμα και πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, ενώ όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες ο Έλληνας πρωθυπουργός και η κ. Μέρκελ συμφώνησαν να παραμείνουν σε σταθερή επικοινωνία καθ' όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, με στόχο να επιλύονται οι όποιες διαφωνίες προκύψουν.

Όπως έγινε γνωστό, συνεδριάσεις του Brussels Group προγραμματίστηκαν για τη Δευτέρα (μέσω τηλεδιάσκεψης) και την Τετάρτη, ενώ σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου του οικονομικού επιτελείου υπό τον πρωθυπουργό, με στόχο την αποτίμηση των όσων συνέβησαν σε Eurogroup και Ecofin και τη χάραξη της στρατηγικής για τις επόμενες ημέρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News