Οικονομία

"Το Grexit δεν είναι ένα πείραμα που θέλουμε να κάνουμε"

Το Grexit δεν είναι ένα πείραμα που θέλουμε να κάνουμε, δήλωσε ο Πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Συμβούλων του Μπαράκ Ομπάμα, Τζέισον Φούρμαν.

Σύμφωνα με τα όσα είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, «οι ΗΠΑ πιέζουν την Ελλάδα και τους πιστωτές της να καταλήξουν σε μία συμφωνία, με την οποία η χώρα θα επανέλθει στην ανάπτυξη».

«Είναι στο συμφέρον της Ελλάδας, των πιστωτών της και όλου του κόσμου να καθορισθούν οι διαρθρωτικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα στην ανάπτυξη και θα της δώσουν τη δυνατότητα να πληρώνει τα χρέη της», τόνισε ο Φούρμαν.

 «Δεν το θεωρώ ένα πείραμα που θέλουμε να κάνουμε. Εάν η Ελλάδα και οι θεσμοί δεν βρουν μία διέξοδο, αυτό δεν θα ήταν μόνο τρομερό για την Ελλάδα, θα ήταν πραγματικά ένας κίνδυνος που η παγκόσμια οικονομία δεν θέλει να διατρέξει»

»Οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν την Ελλάδα και τους αξιωματούχους που εκπροσωπούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ να ανασκουμπωθούν και να κάνουν την τεχνική εργασία που χρειάζεται», δήλωσε ο Φούρμαν.

«Ο Πρόεδρος παρακολουθεί προσωπικά. Είναι κάτι που συζήτησε με τον πρωθυπουργό Ρέντσι, για παράδειγμα, όταν αυτός ήταν στην Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα. Το συζήτησε (και) με άλλους ηγέτες», δήλωσε ο Φούρμαν.

Σχόλια