default-image

Λογοπαθολόγοι υπό διωγμό με διάταγμα Μ. Βορίδη

Κρήτη
Λογοπαθολόγοι υπό διωγμό με διάταγμα Μ. Βορίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το διωγμό βιώνουν λογοπαθολόγοι της χώρας καθώς τα χρόνια σπουδών και τα μεταπτυχιακά στο εξωτερικό παράλληλα με την πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία τους πετάγονται στον Καιάδα με το διάταγμα Μ. Βορίδη του 2014 και μάλιστα ένα μήνα πριν τις εκλογές, καθώς η απόφαση της Πολιτείας να μην τους χορηγεί άδεια άσκησης επαγγέλματος, παρά το γεγονός ότι τους φορολογούσε ως επαγγελματίες και οι αποδείξεις που έκοβαν γίνονταν δεκτές από τα ταμεία, σήμερα τους στερεί το δικαίωμα της εργασίας.

Είκοσι πέντε λογοπαθολόγοι έχουν ήδη προσφύγει στο ΣτΕ προσδοκώντας στη δικαίωσή τους, μόνο που οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες.

Με το διάταγμά του ο τότε υπουργός εν μία νυκτί, όπως καταγγέλλει στο Ράδιο 9,84 η λογοπαθολόγος Μαρία Ρουσοχατζάκη, δίνει τη δυνατότητα άσκησης επαγγέλματος μόνο στους αποφοίτους ΤΕΙ τετραετούς φοίτησης.

Το δίκαιο του αιτήματός τους έχουν ήδη αναγνωρίσει οι υπουργοί Παναγιώτης Κουρουμπλής και Ανδρέας Ξανθός που προχωρούν σε διορθωτικές παρεμβάσεις.

Την ίδια ώρα, όπως η Μ. Ρουσοχατζάκη καταγγέλλει, αν και ο ΕΟΠΥΥ άτυπα δέχεται τις αποδείξεις των συναδέλφων της ανά την Ελλάδα, καθώς ο χρόνος για τη δημοσίευση της διορθωτικής πράξης στο ΦΕΚ θα πάρει κάποιο διάστημα, στο Ηράκλειο η διοίκηση του Οργανισμού δεν τις αποδέχεται με αποτέλεσμα η ίδια να αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης και οι ασθενείς της να μην μπορούν να συνεχίσουν τη θεραπεία τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News