Οικονομία

BG: Καταρχήν συμφωνία για ιδιωτικοποιήσεις-πρωτογενές πλεόνασμα

Σε καταρχήν συμφωνία στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων φαίνεται πως κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις του Brussels Group στο Παρίσι την Κυριακή, ενώ στη συνέχεια συζητείται το φορολογικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά με επικεφαλής τον Νικόλα Θεοχαράκη, γ.γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής, συμφώνησε με τους εταίρους για τη συμμετοχή του κράτους στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, όπως μετέδωσε το Mega, αλλά διαφωνεί ως προς το πού θα πάνε τα χρήματα.

Επίσης, οι δύο πλευρές φαίνεται πως καταρχήν συμφωνούν για το πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,2%-1,5%, που μπορεί να φτάσει και 2% για το 2016.

Στις διαπραγματεύσεις, τη δεύτερη μέρα στο Παρίσι, συμμετέχει και η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, καθώς συζητείται η ενίσχυση της ανεξαρτησίας της υπηρεσίας αυτής.

Η ελληνική πλευρά διαπιστώνει πως οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται σε θετικό κλίμα.

Εντωμεταξύ, κατά τη συνεδρίαση του Σαββάτου του Brussels Group αποφασίστηκε η πραγματοποίηση έκτακτης συνεδρίασης του EuroWorking Group, μέσω τηλεδιάσκεψης, την Τετάρτη 22 Απριλίου, δύο μέρες πριν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας.

Σχόλια