default-image

Βαρουφάκης - Σόιμπλε στο Brookings Institution

Οικονομία
Βαρουφάκης - Σόιμπλε στο Brookings Institution

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, για τις προοπτικές των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και τις λεπτομέρειες της πιθανής μελλοντικής στρατηγικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα, τους ευρωπαίους εταίρους της και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα μιλήσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στις 16 Απριλίου στην Ουάσιγκτον σε εκδήλωση του γνωστού αμερικανικού ιδρύματος Brookings.

Μετά την ομιλία του κ. Βαρουφάκη για την «ελληνική οικονομία και τους παγκόσμιους εταίρους της» θα ακολουθήσει μια σύντομη ανταλλαγή απόψεων με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας Κεμάλ Ντερβίς και τον Ντέιβιντ Βέζελ στελέχη του Brookings Institution. Στη συνέχεια, ο κ. Βαρουφάκης θα δεχθεί ερωτήσεις από το κοινό.

Νωρίτερα από τον έλληνα υπουργό, την ίδια ημέρα, θα μιλήσει στο Brookings Institution ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με θέμα η «ευρωπαϊκή οικονομία και πάλι σε σταυροδρόμι».

Το γεγονός πως 90 λεπτά μετά τον Σόιμπλε θα μιλήσει ο έλληνας υπουργός έχει προσδώσει στις δύο ομιλίες το χαρακτηριστικό του άτυπου διαξιφισμού.

Υπενθυμίζεται πως την επόμενη εβδομάδα διεξάγεται στην Ουάσιγκτον η Εαρινή Σύνοδος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, στην οποία μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των χωρών-μελών των δύο οργανισμών.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας δεν θα μετέχει στις εργασίες της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Πηγή: in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News