default-image

Χωρίς απόφαση ολοκληρώθηκε το Euroworking Group

Οικονομία
Χωρίς απόφαση ολοκληρώθηκε το Euroworking Group

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν υπάρχουν αποφάσεις κατά πρώτη μέρα του Euro Working Group που ολοκλήρωσε τις εργασίες του στις Βρυξέλλες το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης παρά μόνο αποτίμηση της πορείας των διαπραγματεύσεων. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εξετάστηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων και οι μελλοντικές επαφές με την Ομάδα των Βρυξελλών (Brussels Group).

Η συνεδρίαση του Εuroworking Group ξεκίνησε με καθυστέρηση στις 5 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ.

Στη συνέχεια η συζήτηση για την Ελλάδα περιστράφηκε στα σημεία διαφωνίας με στόχο να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή προσέγγιση.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι βάση όλης της συζήτησης αποτέλεσε η λίστα έκτασης 26 σελίδων των μέτρων Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν ευρωπαϊκές πηγές, η ελληνική πλευρά παρουσίασε και πρόσθετα συμπληρωματικά δημοσιονομικά μέτρα προκειμένου να έρθει πιο κοντά στις θέσεις των εταίρων και να διαμορφωθούν προϋποθέσεις μερικής έστω συμφωνίας.

Κατά ορισμένες πληροφορίες η Ελλάδα ανέβασε κατά περίπου ένα δισ. ευρώ το λογαριασμό της 26σελιδης έκθεσης Βαρουφάκη, η οποία περιλάμβανε δημοσιονομικά μέτρα που η απόδοσή τους μπορεί να φτάσει τα 6,1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Αν και τα μέτρα δεν έγιναν ακόμη γνωστά, το κλίμα που μεταδίδεται είναι ότι στην ελληνική πλευρά ασκήθηκε πίεση, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών εμφανίστηκαν αμετακίνητοι στις θέσεις τους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές πίεσαν περαιτέρω την Ελλάδα να δεσμευτεί για αλλαγές στο ασφαλιστικό και το ζήτημα των εξαιρέσεων του ΦΠΑ.

Την ελληνική πλευρά εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Νίκος Θεοχαράκης.

Η συνεδρίαση του Εuroworking Group θα επαναληφθεί τη Μεγάλη Πέμπτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News