default-image

Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ

Οικονομία
Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Θάνος Κατσάμπας, Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής και Εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ, υπέβαλε σήμερα τη παραίτησή του με ισχύ από 1 Ιουνίου. Ο κ. Κατσάμπας είχε αναλάβει τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 2012 επί κυβερνήσεως Λουκά Παπαδήμου, αναφέρει ο Μιχάλης Ιγνατίου στην προσωπική του ιστοσελίδα, mignatiou.com.

Όπως σημειώνει ο κ. Ινγατίου επικαλούμενος πληροφορίες, ο λόγος της παραίτησης του οφείλεται στο γεγονός ότι αγνοήθηκε εντελώς κατά την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στην Ουάσιγκτον. Γενικά, η συμπεριφορά των δύο τελευταίων κυβερνήσεων (Σαμαρά και Τσίπρα) απέναντί του δεν ήταν η αρμόζουσα, αναφέρουν πηγές στην Ουάσιγκτον.

Σημειώνεται ότι όταν επισκέφθηκε τον περασμένο Οκτώβριο το ΔΝΤ ο πρώην υπουργός Γκίκας Χαρδούβελης, ο κ. Κατσάμπας συμμετείχε στη συνάντηση με την κ. Λαγκάρντ, μετά από παρέμβαση της γενικής διευθύντριας του Ταμείου.

Παραδοσιακά, το πρόγραμμα των Ελλήνων υπουργών Οικονομικών αναλαμβάνει ο εκάστοτες αντιπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ. Αυτή τη φορά, είχε το "πάνω χέρι" ο πρέσβης της Ελλάδας Χρήστος Παναγόπουλος που τον συνόδευε παντού.  Σύμφωνα με τις πηγές η πρεσβεία δεν ενημέρωσε τον κ. Κατσάμπα για τις κινήσεις του Ελληνα υπουργού.

Προσωπική του απόφαση, λένε  κύκλοι του ΥΠΟΙΚ

Για την παραίτηση του κ. Κατσάμπα  κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι δεν ζητήθηκε κάτι τέτοιο από την κυβέρνηση,  "ήταν προσωπική του απόφαση".

Πηγή: capital.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News