default-image

Στην Ουάσιγκτον ο Βαρουφάκης για συνάντηση με τη Λαγκάρντ

Οικονομία
Στην Ουάσιγκτον ο Βαρουφάκης για συνάντηση με τη Λαγκάρντ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ θα έχει την Κυριακή στην Ουάσινγκτον ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης θα επισκεφτεί την πρωτεύουσα των ΗΠΑ για μια άτυπη συζήτηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης με την επικεφαλής του Ταμείου, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσει και σειρά επαφών με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον, όπου θα συναντηθεί την Κυριακή με την κ. Christine Lagarde, o υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκης θα συναντηθεί με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ τη Δευτέρα στις 10 π.μ. στην Ουάσινγκτον, και συγκεκριμένα με τον υφυπουργό Οικονομικών για τις Διεθνείς Υποθέσεις κ. Nathan Sheets (σημ. o υπουργός Οικονομικών κ. Jack Lew απουσιάζει σε προγραμματισμένες διακοπές) ενώ αργότερα θα έχει συνάντηση με την κ. Caroline Atkinson, σύμβουλο του προέδρου Ομπάμα επί διεθνών οικονομικών θεμάτων και εθνικής ασφάλειας.

Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ, νωρίτερα το Σάββατο, είχε διαψεύσει με ανακοίνωσή του δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για προσωρινή ανάκληση των τεχνικών του κλιμακίων στην Αθήνα, λόγω καθυστερήσεων στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News