Οικονομία

Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ το δημοσίευμα του Reuters

Το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει το δημοσίευμα το πρακτορείου Reuters, σύμφωνα με το οποίο η ελληνική πλευρά ζήτησε από τους δανειστές στο Euroworking Group την αποδέσμευση χρηματοδοτικής βοήθειας, πριν υπάρξει συμφωνία για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων, υποστηρίζοντας ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας θα εξαντληθούν στις 9 Απριλίου.

Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης φέρονται πως δήλωσαν στο πρακτορείο ότι η νέα λίστα της Αθήνας έχει σημειώσει μία πρόοδο, αλλά δεν κρίνεται ακόμη ικανοποιητική. Η επόμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στο οποίο κρίνεται αν θα υπάρξει συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις, προγραμματίζεται για τις 24 Απριλίου.

Λίγη ώρα αργότερα ήρθε η διάψευση από το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «Το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει κατηγορηματικά το ανώνυμο δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters για θέματα που υποτίθεται ότι συζητήθηκαν στη διάρκεια του Euro Working Group, την 1η Απριλίου. Τέτοια δημοσιεύματα υπονομεύουν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Η έκκληση της έλληνικής πλευράς ακολούθησε, σημειώνει το πρακτορείο, τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση ότι η χώρα θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ της αποπληρωμής 450 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ στις 9 Απριλίου και της πληρωμής συντάξεων και μισθών.

Ο κ. Βούτσης είπε ότι θα επέλεγε το δεύτερο. Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης έσπευσε να διαψεύσει το ενδεχόμενο καθυστέρησης στην πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ.

Σχόλια