default-image

Ανάκαμψη εσόδων 400 εκατ. ευρώ για τον Μάρτιο

Οικονομία
Ανάκαμψη εσόδων 400 εκατ. ευρώ για τον Μάρτιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Χαμόγελα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καθώς αισθητή είναι η ανάκαμψη των φορολογικών εσόδων.  

Μετά από δύο πολύ δύσκολους μήνες, που ήταν αρκετοί για να «στεγνώσουν» τα δημόσια ταμεία, τον Μάρτιο σημειώθηκε αισθητή ανάκαμψη που σύμφωνα με πληροφορίες δίνει την δυνατότητα στην κυβέρνηση μέρα με τη μέρα να συγκεντρώνει τα χρήματα για να ξεπληρώσει τις υποχρεώσεις του δημοσίου όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στους δανειστές μας.

Όπως αναφέρει το in.gr, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες τα έσοδα του δημόσιου (το ταμείο) μέχρι και τη Δευτέρα 30 Μαρτίου ήταν κατά 400 εκατομμύρια ευρώ υψηλότερα από τους στόχους του μήνα που είχε θέσει το υπουργείο Οικονομικών.

Τα στοιχεία συλλέγονται από τις τράπεζες σε καθημερινή βάση και από χθες το βράδυ βρίσκονται και στα χέρια των τεχνικών συμβούλων των δανειστών προκειμένου να αναλυθούν και να διαμορφώσουν τη δημοσιονομική εικόνα του τριμήνου, δεδομένου ότι με την εξέλιξη αυτή καλύφθηκε ένα μεγάλο μέρος της υστέρησης εσόδων τον Ιανουάριο των εκλογών που είχε ανέλθει σε 930 εκατομμύρια ευρώ.

Η εικόνα θα ολοκληρωθεί σήμερα, αφού προσμετρηθούν και τα στοιχεία από την τελευταία ημέρα των πληρωμών που ήταν η Τρίτη 31 Μαρτίου, αναφέρει το in.gr.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 159 περίπου εκατομμύρια ευρώ από τη "ρύθμιση - εξπρές" των χρεών στο δημόσιο, από πληρωμές ΦΠΑ του προηγούμενου διμήνου αλλά και από την κίνηση που παρατηρείται στην αγορά ΙΧ αυτοκινήτων και συναλλαγές που γίνονται σε ακίνητα μεγάλης αξίας.

Ωστόσο η αναλυτική εικόνα για τις πηγές των αυξημένων εσόδων θα γίνει γνωστή μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Με τα δεδομένα αυτά το δημόσιο έχει εξασφαλίσει τα χρήματα για την πληρωμή δόσης του ΔΝΤ ύψους 465 εκατ. ευρώ στις 9 Απριλίου, αν και η προσπάθεια συγκέντρωσης πόρων συνεχίζεται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News