default-image

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Η Αθήνα δεν έχει στείλει ακόμη τη λίστα

Οικονομία
Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Η Αθήνα δεν έχει στείλει ακόμη τη λίστα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εν ανομονή μιας ολοκληρωμένης λίστας με τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις βρίσκονται οι ευρωπαίοι εταίροι, ενώ δεν έχει οριστεί προς το παρόν ημερομηνία για επόμενο Eurogroup με θέμα την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

«Πρέπει να περιμένουμε την ελληνική πλευρά να μας παρουσιάσει μια αναλυτική λίστα με μεταρρυθμιστικά μέτρα τα οποία θα είναι κατάλληλα για συζήτηση με τους θεσμούς και αργότερα με το Eurogroup», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Μάρτιν Γιέγκερ, ενώ επισήμανε ότι προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκταμίευση περαιτέρω κεφαλαίων για την Ελλάδα, η Αθήνα θα πρέπει να εφαρμόσει τα νέα μεταρρυθμιστικά μέτρα.

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωνε πως οι υφυπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ίσως συναντηθούν αυτή την εβδομάδα για να εξετάσουν αν το σχέδιο μεταρρυθμίσεων που διαπραγματεύεται η Ελλάδα με τους εταίρους της πληρoί τα κριτήρια για να αποδεσμευθεί νέα βοήθεια .

Οι υπουργοί Οικονομικών του Euro Workding Group προετοιμάζουν τις συναντήσεις και τις αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης - του λεγόμενου Eurogroup.

«Το Euro Working Group θα συζητήσει το θέμα στην επόμενη συνάντησή του, που θα επιτρέψει έναν απολογισμό και να προχωρήσουν τα πράγματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε ο κ. Σχοινάς στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«'Ισως υπάρξει τηλεδιάσκεψη πριν το (Καθολικό) Πάσχα», δήλωσε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, η οποία επικαλείται αξιωματούχους της Ευρωζώνης, το EuroWorking Group θα συνεδριάσει την Τετάρτη προκειμένου να συζητήσει για τις ελληνικές προτάσεις μεταρρυθμίσεων. Οι ίδιοι αξιωματούχοι θεωρούν πάντως ελάχιστα πιθανή μια συνεδρίαση του Eurogroup πριν από τα μέσα Απριλίου προκειμένου να εγκριθεί νέα χρηματοδότηση για την Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν, εξάλλου, τόσο η WSJ όσο και το Reuters, επικαλούμενοι Ευρωπαίους αξιωματούχους με γνώση των διαπραγματεύσεων που συνεχίζονται στο Brussels Group, οι αξιωματούχοι θεωρούν ότι οι ελληνικές προτάσεις για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας δεν είναι τόσο λεπτομερείς, ώστε να ικανοποιήσουν τους διεθνείς πιστωτές της χώρας, καθιστώντας πιθανότερο ότι η Αθήνα θα χρειασθεί να περιμένει αρκετές ακόμη εβδομάδες για να λάβει την πρόσθετη χρηματοδότηση που έχει ανάγκη.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος στο Reuters, σύμφωνα με το ethnos.gr, «η Ελλάδα δεν υπέβαλε μια λίστα μεταρρυθμίσεων την Παρασκευή. Παρουσίασαν απλά μερικές ιδέες το Σαββατοκύριακο. Οι συζητήσεις από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή στόχευαν να βοηθήσουν την Ελλάδα να προετοιμάσει μια λίστα για τη Δευτέρα».

«Όπως είναι αυτή τη στιγμή, έχουν έλλειψη λεπτομέρειας και θα απαιτηθεί πολλή περισσότερη τεχνική δουλειά ώστε να μετασχηματιστούν σε κάτι επαρκώς κατανοητό και αξιόπιστο το οποίο να μπορεί πάει σε επίπεδο Eurogroup», σημείωσε ένας δεύτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News