default-image

Η τάξη στην αγορά εργασίας βοηθά την οικονομία

Κρήτη
Η τάξη στην αγορά εργασίας βοηθά την οικονομία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζητήματα όπως, η ενίσχυση των ελεγκτικών Μηχανισμών , ο Κατώτατος Μισθός, οι μισθοδοσίες κάτω των 25 ετών, ο χαρακτηρισμός ως εποχιακών επαγγελμάτων όπως οι  Οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, security στα Αεροδρόμια κ.τ.λ.,  η άμεση υποχρεωτικότητα  εφαρμογής των Σ.Σ.Ε. στους Ξενοδοχοϋπαλλήλους και όλους τους εποχιακά απασχολούμενους, επίδομα ανεργίας, καταβολή μισθοδοσίας μέσω Τραπέζης  κ.τ.λ. τέθηκαν στον υπουργό εργασίας από τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τον Πάνπ Σκουρλέτη  μέχρι το Πάσχα θα κατατεθούν δυο νομοσχέδια στα οποιά θα συμπεριλαμβάνονται:

Στο πρώτο η αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (Υποχρεωτικότητα Κλαδικών Συμβάσεων, Επεκτασιμότητα από τους τρείς στους έξι μήνες  των οικονομικών και θεσμικών θεμάτων των Σ.Σ.Ε.

Στο δεύτερο  η σταδιακή αύξηση στα 751 € του κατώτατου μισθού σε δύο δόσεις. Η μία τον Οκτώβριο και η επόμενη  στα μέσα του 2016 με παράλληλη κατάργηση της διαφοροποίησης στην μισθοδοσίας κάτω των 25 ετών.

Για κινήσεις που αν όντως γίνουν θα βοηθήσουν την αγορά και την αγορά εργασίας έκανε λόγω μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News