Οικονομία

"Στην ώρα τους θα πληρωθούν μισθοί, συντάξεις, επιδόματα"

«Ό,τι χρειάζεται να πληρωθεί, θα πληρωθεί στην ώρα του - αυτό σημαίνει μισθούς, συντάξεις και τα επιδόματα του ΙΚΑ», διαβεβαίωσε με δήλωσή του στους "Financial Times" ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Μάρδας, σχετικά με τις καταβολές στο τέλος του μήνα.  

Επιπροσθέτως, χαρακτήρισε ως «απολύτως αβάσιμες» τις εικασίες ότι η κυβέρνηση που αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας θα χρειαστεί να εκδόσει IOUs ύψους 1,7 δισ. ευρώ για να καλύψει μέρος του «λογαριασμού».

Ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο κ. Μάρδας δεν μπόρεσε να δώσει διαβεβαιώσεις για μία ξεχωριστή πληρωμή ύψους 450 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 9 Απριλίου, κάτι που εποπτεύεται από ξεχωριστό τμήμα εντός του υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι, κυβερνητικοί κύκλοι χαρακτήριζαν «σενάριο φαντασίας» τα περί στάσης πληρωμών. Διευκρίνιζαν πως η αναφορά κυβερνητικών πηγών στα περί μη συνέχισης της εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους, από ίδιους πόρους, εάν οι δανειστές δεν προχωρήσουν άμεσα στην εκταμίευση των δόσεων αφορά απλώς το ιστορικό της διαπραγμάτευσης.

Σχόλια