default-image

Ετοιμη η λίστα με τις 18 μεταρρυθμίσεις για τους δανειστές

Οικονομία
Ετοιμη η λίστα με τις 18 μεταρρυθμίσεις για τους δανειστές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έτοιμη είναι η λίστα των μεταρρυθμίσεων που επέλεξε η κυβέρνηση να φέρει στους δανειστές προς έγκριση, μια λίστα που σύμφωνα με ανεπίσημη ενημέρωση από κυβερνητικές πηγές περιλαμβάνει  18 μέτρα, κοστολογημένα (με τη σύμφωνη γνώμη της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων), με στόχο έσοδα 3 -3,2 δισ. ευρώ.

Τα έσοδα αναμένεται να προκύψουν από :

  • Ελέγχους σε λίστες και εμβάσματα στο εξωτερικό
  • Ηλεκτρονικό σύστημα για την απόδοση ΦΠΑ
  • Αντιμετώπιση της φοροαποφυγής/φοροδιαφυγής

Παράλληλα, το πρωτογενές πλεόνασμα θα κυμανθεί από 0,35 έως 1,5%, ενώ, από την κυβέρνηση επιρρίπτουν ευθύνες στην προηγούμενη ηγεσία για το χαμηλό ύψος του πλεονάσματος.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι υφεσιακά μέτρα που θα πλήττουν μισθωτούς, συνταξιούχους, ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα δεν θα υπάρχουν, ενώ, διαβεβαιώνουν ότι μισθοί και συντάξεις θα πληρωθούν κανονικά.

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συγκληθεί η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την Κυριακή θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο.

Το Eurogroup πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και εφόσον όλα πάνε καλά την Πέμπτη η ΕΚΤ θα ανοίξει τη ρευστότητα για τα έντοκα γραμμάτια.

Τα σενάρια για ρήξη και στάση πληρωμών

Την ίδια ώρα πληθαίνουν τα σενάρια και οι δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης που κάνουν λόγο για ρήξη με τους εταίρους, ενώ, η κυβέρνηση, σε έναν απολογισμό του έργου της μέχρι στιγμής έριξε «βόβμα» σημειώνοντας ότι «σταματάει την αποπληρωμή χρέους αν δεν εκταμιευτούν οι δόσεις».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News