default-image

Σόιμπλε: "Τα χαμηλά επιτόκια δημιουργούν σοβαρά προβλήματα"

Οικονομία
Σόιμπλε: "Τα χαμηλά επιτόκια δημιουργούν σοβαρά προβλήματα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοβαρά προβλήματα στη γερμανική οικονομία εκτιμά ότι προκαλούν τα επιτόκια που βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ωστόσο, όπως πρόσθεσε με το σχόλιο αυτό δεν επικρίνει την πολιτική που ασκεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία επιδιώκει να επιτύχει τον στόχο της όσον αφορά τον πληθωρισμό.

«Έχουμε ένα επιτοκιακό περιβάλλον το οποίο δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε εμάς στη Γερμανία», ανέφερε ο Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε μια εκδήλωση τραπεζικού ενδιαφέροντος στο Βερολίνο.

Τόνισε δε ότι τα χαμηλά επιτόκια οδηγούν σε μια εσφαλμένη κατανομή πόρων, με όλους τους κινδύνους και τις παρενέργειες που βλέπει κανείς όταν σχηματίζονται φούσκες», τόνισε ο Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι οι κεντρικές τράπεζες χορηγούν υπερβολική ρευστότητα και δημιουργείται υπερβολικό χρέος σε διεθνές επίπεδο.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι απέκρουσε τις επικρίσεις ότι η πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποθαρρύνει την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στο πλαίσιο ομιλίας του στη Βουλή της Ιταλίας.

«Ορισμένοι θεωρούν ότι η νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας λειτουργεί αποθαρρυντικά σε ό,τι αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Εμείς όμως έχουμε την αντίθετη άποψη: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δημιουργεί τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για να γίνουν πράξη οι διαρθρωτικές αυτές μεταρρυθμίσεις» υποστήριξε ο Ντράγκι κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Ρώμη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News