Οικονομία

Επιστολή Ντάισελμπλουμ για το 1,2 δισ. από το ΤΧΣ

Επιστολή στον EFSF και στον επικεφαλής του EWG, Τόμας Βίζερ, απέστειλε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ζητώντας τους να μελετηθεί άμεσα το αίτημα της ελληνικής πλευράς για το 1,2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές του EFSF που επικαλείται το πρακτορείο MNI, ο κ. Ντάισελμπλουμ στην επιστολή που έστειλε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, μάλιστα, έδωσε εντολή να εξεταστεί το θέμα γρήγορα από τα κλιμάκια του ΕWG.

Βάσει της διαδικασίας ο Ενιαίος Μηχανισμός Εποπτείας (SSM) πρέπει να κάνει το ανάλογο αίτημα-γνωμοδότηση στον EFSF, ενώ την τελική απόφαση θα την πάρει το Δ.Σ. του Ταμείου, αναφέρει το imerisia.gr.

Τα συγκεκριμένα κονδύλια και η διαδικασία επιστροφής είναι ανεξάρτητα από την πορεία των υπόλοιπων αιτημάτων για χρηματοδότηση (τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα της ΕΚΤ, μέρος της δόσης, κλπ).

Παράλληλα, αύριο θα γίνει τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group για το θέμα της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, όπως μεταδίδει το Bloomberg, την ίδια μέρα που η ΕΚΤ θα αποφασίσει για επανεξέταση του ορίου του ELA για την παροχή έκτακτης ρευστότητας στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο στην τηλεδιάσκεψη θα συζητηθούν τα «ανοιχτά» θέματα των διαπραγματεύσεων, ενόψει της κατάθεσης της λίστας μεταρρυθμίσεων. «Οι συνάδερφοι στο EWG θέλουν να έχουν άμεση ενημέρωση σε σχέση με τις λύσεις που προτείνει η Αθήνα με σκοπό την επιτάχυνση των διαδικασιών» ανέφερε.

Σχόλια