default-image

Ικανοποιημένοι οι οδηγοί από την αύξηση 3,5% στους μισθούς τους

Οικονομία
Ικανοποιημένοι οι οδηγοί από την αύξηση 3,5% στους μισθούς τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό το βάρος κινητοποίησης του κλάδου των οδηγών τουριστικών λεωφορείων χθες στο Ηράκλειο και μετά από τρίμηνες διαπραγματεύσεις, οι τουριστικοί πράκτορες μέσω του Σωματείου τους όχι μόνο δεν προχώρησαν στην προσχεδιαζόμενη μείωση αποδοχών, αλλά υπέγραψαν και αύξηση στους οδηγούς της τάξεως του 3,5%. Ικανοποιημένοι από την εξέλιξη αυτή δήλωσαν οι συνδικαλιστές των οδηγών των τουριστικών λεωφορείων.

«Απ' ό,τι πληροφορήθηκα από την Αθήνα, η αύξηση που πετύχαμε στις αποδοχές μας πρέπει να είναι και η μοναδική πανελλαδικά», δήλωσε χαρακτηριστικά στη "Ν.Κ." ο πρόεδρος του σωματείου των οδηγών Στέλιος Βασιλάκης. «Πρόκειται για Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης. Η κινητοποίησή μας έπαιξε κι αυτή το ρόλο της. Όλα έπαιξαν το ρόλο τους. Τρεις μήνες τώρα και 10 μέρες κάνουμε διαπραγματεύσεις».

Χθες το πρωί οι οδηγοί-μέλη του Σωματείου "Ο Ερμής" στο Ηράκλειο συγκεντρώθηκαν μπροστά από τον Άγιο Τίτο, με τη συμμετοχή αντιπροσωπίας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, με επικεφαλής τον πρόεδρο του συνδικαλιστικού φορέα Στέλιο Βοργιά και με τη συμμετοχή συνδικαλιστών του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, που συμπαρίσταται στον κλάδο των οδηγών τουριστικών λεωφορείων.

Στην πορεία συμμετείχαν πολλοί εργαζόμενοι. Η κατάληξη της πορείας έγινε έξω από τα γραφεία των τουριστικών πρακτόρων. Ακολούθησαν διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, που τελικά οδήγησαν στην υπογραφή της σύμβασης που προέβλεπε αύξηση των αποδοχών των οδηγών της τάξεως του 3,5%.

«Να ζούμε με αξιοπρέπεια»

Όπως μάλιστα μας είπε ο κ. Βασιλάκης, «οι τουριστικοί πράκτορες κατήγγειλαν την Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που είναι σε ισχύ ήδη από το Δεκέμβριο και ζήτησαν 60% μειώσεις»! Τελικά, όχι μόνο δεν επέμειναν στις μειώσεις, αλλά μέσα από τις χθεσινές συζητήσεις συμφώνησαν σε αύξηση 3,5%, που ικανοποιεί τους οδηγούς των τουριστικών λεωφορείων, οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν, «μετά από πολλές ώρες που είμαστε στο τιμόνι, το μόνο που ζητάμε είναι να επιστρέφουμε στο σπίτι μας και να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια εμείς και οι οικογένειές μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News