default-image

"Η Αθήνα να τηρήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις"

Οικονομία
"Η Αθήνα να τηρήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστηρό μήνυμα προς την Αθήνα για εκπλήρωση των δανειακών της υποχρεώσεών της απέστειλε ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Για την Ελλάδα αυτό που χρειάζεται είναι να τεθεί σε εφαρμογή μια διαδικασία... που επαναφέρει τον πολιτικό διάλογο μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των τριών θεσμών ώστε να αποδώσει μία αξιόπιστη προοπτική για μια επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης της υπάρχουσας συμφωνίας», δήλωσε ο

«Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι υπάρχουν συζητήσεις επί αυτού αυτή τη στιγμή... και είμαι βέβαιος ότι αυτές οι συζητήσεις, με καλή πρόθεση από όλες τις πλευρές, θα αποδώσουν ένα αποτέλεσμα που θα αποκαταστήσει μια αξιόπιστη προοπτική για μια επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης», πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα και οι διεθνείς εταίροι της θα πρέπει τώρα να επικεντρώσουν τη προσπάθειά τους στο να δημιουργήσουν τις συνθήκες για μια επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Αυτό είναι το πιο σημαντικό μέρος», τόνισε ο Ντράγκι.

«Η κυβέρνηση της Ελλάδας θα πρέπει να δεσμευτεί ότι θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από το χρέος της προς όλους τους δανειστές της και αυτή η δέσμευση να αποτελέσει προϋπόθεση στις μελλοντικές πολιτικές της», σημείωσε.

Ο Μάριο Ντράγκι υπογράμμισε ακόμη ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να επαναφέρει την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων όταν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες, ενώ εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα υπάρξουν αυτές οι συνθήκες.

Ερωτηθείς, σύμφωνα με το ethnos.gr, αν εξετάζονται σενάρια Grexit, απάντησε ότι είναι φυσιολογικό οι αναλυτές της Κεντρικής Τράπεζας να εξετάζουν διάφορα σενάρια, καθώς αυτή είναι η δουλειά τους.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η ΕΚΤ έχει έκθεση ύψους 104 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.

Αναφορικά με τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας ELA, ο Ντράγκι ξεκαθάρισε ότι υφίσταται για να στηρίζει το τραπεζικό σύστημα και όχι την κυβέρνηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News