default-image

Πληρώνουμε σήμερα τα 581 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ

Οικονομία
Πληρώνουμε σήμερα τα 581 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κανονικά αναμένεται να πληρώσει σήμερα Δευτέρα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), την δόση των 581 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Παράλληλα, την Παρασκευή 20 Μαρτίου η Ελλάδα θα καταβάλει ακόμη 348 εκατ. ευρώ προς το Ταμείο.

Ο ΟΔΔΗΧ σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχουν κάνει ήδη τις σχετικές προετοιμασίες για να εξελιχθούν όλα ομαλά.

Ωστόσο, όπως γράφει το in.gr,  τα προαναφερόμενα 929 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ δεν είναι οι μοναδικές υποχρεώσεις της εβδομάδας, καθώς την προσεχή Παρασκευή λήγουν έντοκα γραμμάτια ύψους 1,6 δισ. ευρώ, τα οποία το Δημόσιο θα καλύψει μέσω δημοπρασίας εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων που θα διενεργηθεί μεθαύριο Τετάρτη.

Το Δημόσιο έχει τις επόμενες 55 ημέρες αυξημένες ανάγκες ρευστότητας, καθώς θα πρέπει να πληρώσει έως τα τέλη Απριλίου για μισθούς και συντάξεις περίπου 2,6 δισ ευρώ, για ασφάλιση, περίθαλψη και πρόνοια 2,4 δισ ευρώ και για τόκους 1,1 δισ ευρώ.

Εξάλλου, αναφέρει το in.gr, πέρα από τα 1,5 δισ. ευρώ της δόσης του Μαρτίου προς το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου το Ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να πληρώσει ξανά δόση προς στο ΔΝΤ ύψους 465 εκατ. ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών ευελπιστεί πως τα ταμειακά διαθέσιμα θα τονωθούν από την ρύθμιση - εξπρές για τις υπερήμερες οφειλές προς την εφορία, από τη ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και από τη δήλωση εισοδημάτων παρελθόντων ετών χωρίς πρόστιμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News