Οικονομία

Spiegel: Σχέδιο της Μέρκελ για "κούρεμα" καταθέσεων στην Ελλάδα

Στη γερμανική κυβέρνηση φέρεται να επικρατούν απόψεις για "κούρεμα" των καταθέσεων στην Ελλάδα, όπως έγινε πριν από δύο χρόνια στην Κύπρο!

Το σενάριο αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά του το Spiegel, το οποίο υποστηρίζει πως το εφιαλτικό αυτό σχέδιο βρίσκεται στο μυαλό της Μέρκελ, ως εναλλακτική λύση για το «ελληνικό ζήτημα» και προκειμένου η χώρα μας να παραμείνει στο ευρώ, κάτι που άλλωστε επιθυμεί η Γερμανίδα καγκελάριος.

Το δημοσίευμα του Spiegel αναφέρει επίσης ότι οι σύμβουλοι της Μέρκελ είχαν εξετάσει την περίπτωση της Κύπρου πριν από δύο χρόνια. Αποτέλεσμα, τότε, της άρνησης της κυπριακής Βουλής να ψηφίσει τα μέτρα λιτότητας ήταν ένα τελεσίγραφο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το κλείσιμο των τραπεζών στην Κύπρο για κάποιες ημέρες.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το Spiegel, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός Grexit και «μπορεί πολύ εύκολα να διανοηθεί μια Ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα». Κάτι τέτοιο, όμως, δε βρίσκει σύμφωνη την Άνγκελα Μέρκελ, που επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Σχόλια