default-image

Τσίπρας-Γιούνκερ συμφώνησαν για στενότερο συντονισμό

Οικονομία
Τσίπρας-Γιούνκερ συμφώνησαν για στενότερο συντονισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στενότερο συντονισμό αποφάσισαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την επίλυση των προβλημάτων του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι αποφασίστηκε η συγκρότηση «Task Force» για τη στενότερη συνεργασία των δύο πλευρών. Εκ μέρους της Κομισιόν θα διευθύνει τις συνομιλίες ο αρμόδιος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Από το Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρει το newsbeast.gr, διαρρέουν ότι κατά την συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ απασχόλησαν τα σοβαρά ζητήματα της ανθρωπιστικής κρίσης και της ανεργίας στην Ελλάδα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανεργία των νέων.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, συμφωνήθηκε ότι, παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις, πρέπει να διερευνηθούν οι δυνατότητες της καλύτερης δυνατής αξιοποίησης κονδυλίων που είναι ήδη διαθέσιμα, ώστε να τονωθεί η ανάπτυξη και να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την καταπολέμηση της ανεργίας, ιδίως των νέων.

Στην συνάντηση, αναφέρει το newsbeast.gr,  αποφασίστηκε να συγκροτηθεί άμεσα ειδική ομάδα, αποτελούμενη από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη και στελέχη της προεδρίας της Κομισιόν για να συντονίσει τις κατάλληλες πρωτοβουλίες.

Στην κατεύθυνση αυτή θα αξιοποιηθούν πόροι από:

- Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (European Regional Development Fund)

- Τα Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (European Social Fund)

- Tην Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (Youth Employment Initiative)

- Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (Fund for European Aid to the Most Deprived)

Η πρώτη σύγκληση της ομάδας θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News