Οικονομία

Παναρίτη: Στο 0,6% το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014

Το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014 διαμορφώνεται σε επίπεδα χαμηλότερα από το στόχο του 1,5%, στο 0,6% με βάση τα τελευταία στοιχεία, δήλωσε η Ελενα Παναρίτη, συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Η κ. Παναρίτη, η οποία συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις του Brussels Group, έκανε επίσης λόγο για απαξιωτική συμπεριφορά από τους εκπροσώπους των δανειστών, αναφέρει το in.gr.

«Αυτό οφείλεται στο ότι από τότε που ξεκίνησε αυτή η ιστορία, το 2010, μας είχαν πιάσει λίγο αδιάβαστους και ποτέ δεν άλλαξε η συμπεριφορά τους έκτοτε» δήλωσε στη διάρκεια εκδήλωσης.

Αναφερόμενη στα στελέχη της Κομισιόν, έκανε λόγο για ένα συνονθύλευμα γραφειοκρατών, που βγάζουν τους προϋπολογισμούς του έτους, δηλαδή τα δάνεια που θα δώσουν.

Για τα στελέχη της ΕΚΤ είπε ότι είναι τραπεζίτες που έχουν στο νου τους μόνο τα νούμερα, ενώ επισήμανε ότι οι πιο σκληροί είναι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τους οποίους και χαρακτήρισε σχεδόν «στρατικοποιημένους», όπως αναφέρει το in.gr.Αναφερόμενη στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, μίλησε για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. «Είναι ντροπή να βγαίνουν συνταξιούχοι στα 45 και στα 46, υπάρχουν ακόμη και σήμερα συνταξιούχοι στα 45, αυτό πρέπει να σταματήσει», είπε.

Σχόλια