default-image

Κάλεσμα σε διαμαρτυρία από την ΠΑΣΥ Ηρακλείου

Κρήτη
Κάλεσμα σε διαμαρτυρία από την ΠΑΣΥ Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωση για τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με τους αγρότες εξέδωσε η Γραμματεία Ηρακλείου της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης εκφράζοντας την απογοήτευσή της για τη στάση τόσο του υπουργείου όσο και των αγροτοσυνδικαλιστών της ΟΑΣΝΗ. Παράλληλα καλεί τους αγρότες του νομού να δώσουν δυναμικό "παρών" στην παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ την Τρίτη 17 Μαρτίου στις 10 π.μ. για τη διεκδίκηση των αποθεματικών από την κυβέρνηση και την πληρωμή των αποζημιώσεων στους αγρότες.

Όπως αναφέρει η ΠΑΣΥ, «η χθεσινή συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Καρασμάνη και αγροτοσυνδικαλιστών απέδειξε για άλλη μια φορά ότι οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες δεν έχουν να περιμένουν τίποτα και από τη νέα ηγεσία του υπουργείου.

Ο υπουργός, παρότι βρισκόταν μπροστά σε "ευήκοα ώτα" μιας και η συνάντηση έγινε με "κυβερνητικούς" συνδικαλιστές, απέδειξε πως όπως και οι προκάτοχοί του δεν έχει σκοπό να συγκρουστεί με την ΚΑΠ και την αναθεώρησή της που οδηγεί στο περαιτέρω ξεκλήρισμα των φτωχών και μεσαίων αγροτών. Αντιθέτως ανακοίνωσε ψίχουλα για τον αγροτικό πληθυσμό της χώρας και αυτά βεβαίως σε βάθος χρόνου, όπως επίσης και αυξήσεις στα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ!!

Καμιά εντύπωση δεν προκαλεί και η στάση των αγροτοσυνδικαλιστών της ΟΑΣΝΗ που το πεδίο αντιπαράθεσής της στη συνάντηση ήταν οι παραγωγοί της υπόλοιπης Ελλάδος που "θα πάρουν πιο πολλά λεφτά από τις επιδοτήσεις" και μάλλον θα λύσουν ως διά μαγείας τα οικονομικά τους προβλήματα. Στάση που και διασπαστική είναι αλλά και ως συνήθως δε βάζει στο στόχαστρο τα αίτια της αντιαγροτικής πολιτικής που δεν είναι άλλα από την Ε.Ε. και την ΚΑΠ. Ταυτόχρονα έδωσαν πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση και καλλιεργούν στάση αναμονής».

Στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΥ «δηλώνει απερίφραστα», όπως υπογραμμίζει, πως πρέπει «άμεσα να παρθούν μέτρα στήριξης» των αγροτικών εισοδημάτων των φτωχών και μεσαίων αγροτών.

«Καμία αναμονή! Ο κόσμος της υπαίθρου φυτοζωεί», αναφέρει.

«Καλούμε τους αγρότες του νομού να δώσουν δυναμικό "παρών" στην παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ την Τρίτη 17 Μαρτίου στις 10 π.μ. να διεκδικήσουμε να επιστρέψει η κυβέρνηση τα αποθεματικά του και να πληρωθούν τώρα οι αποζημιώσεις στους αγρότες.

Καλούμε επίσης την Κυριακή 22 Μαρτίου στον αγωνιστικό εορτασμό της επετείου του Κιλελέρ στις 11 π.μ. στην πλατεία του Τεφελίου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News