default-image

Συμφωνία με την Αθήνα το αργότερο έως τα τέλη Απριλίου

Οικονομία
Συμφωνία με την Αθήνα το αργότερο έως τα τέλη Απριλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την έναρξη των τεχνικών συζητήσεων ανάμεσα στις ελληνικές Αρχές και τους εκπροσώπους των θεσμών, επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα, σήμερα στις Βρυξέλλες.

Το αργότερο έως τα τέλη Απριλίου θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία-εταίρων επισήμανε την Τετάρτη η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, ανακοινώνοντας, μετά και την ελληνική κυβέρνηση, την έναρξη των τεχνικών συζητήσεων ανάμεσα στις ελληνικές Αρχές και τους εκπροσώπους των θεσμών.

Για συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους της μέχρι τον Αύγουστο - και όχι έως τέλη Ιουνίου οπότε λήγει η προβλεπόμενη παράταση - είχε κάνει λόγο σε αυστριακό κανάλι ο επικεφαλής του EuroWorking Group, Tόμας Βίζερ.

Η κ. Αντρέεβα δήλωσε, ότι η σημερινή (Τετάρτη) έναρξη των τεχνικών διαβουλεύσεων συνάδει με τα όσα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Πρόσθεσε, ότι αυτές οι συζητήσεις έχουν στόχο την εξειδίκευση των ελληνικών προτάσεων, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία με τους θεσμούς, το αργότερο ως το τέλος Απριλίου. Πρόσθεσε, επίσης, πως οι συζητήσεις στις Βρυξέλλες θα υποστηριχθούν από συζητήσεις με εμπειρογνώμονες στην Αθήνα.

Η εκπρόσωπος της Επιτροπής δε θέλησε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τα πρόσωπα που παίρνουν μέρος στις διαβουλεύσεις και σχετικά με τα θέματα που θα συζητηθούν, λέγοντας ότι είναι σημαντικό οι τεχνικές συζητήσεις να διεξαχθούν σε μία ήρεμη πολιτική ατμόσφαιρα, προκειμένου να έχουν αίσια έκβαση.

Χαμηλόβαθμα θα είναι τα κλιμάκια «των θεσμών» που θα έρθουν στην Αθήνα δηλώνει από την πλευρά του, το Μέγαρο Μαξίμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News