default-image

Μέρκελ: "Έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο"

Οικονομία
Μέρκελ: "Έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικά μεγάλο πρόβλημα στην επίτευξη συμφωνίας για την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, η οποία θα διατηρήσει τη χώρα στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα με το capital.gr, σε ερώτηση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο σχετικά με το αν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός "Grexit", όπως έκανε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ σε συνέντευξή του στο σαββατοκύριακο, η Άγκελα Μέρκελ, απάντησε: «Το έχω πει επανειλημμένως, και μπορώ να το πω και πάλι εδώ, ότι πολιτικός μας στόχος είναι η διατήρηση της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Έχουμε εργασθεί γι' αυτό εδώ και πολλά χρόνια».

«Αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι σε αυτό το νόμισμα υπάρχουν δύο όψεις - από τη μία πλευρά η αλληλεγγύη εκ μέρους των Ευρωπαίων εταίρων και από την άλλη η ετοιμότητα για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και άλλων δεσμεύσεων (στην Ελλάδα). Ως προς αυτό, είναι σαφές ότι έχουμε μπροστά έναν πολύ δύσκολο δρόμο», πρόσθεσε η ίδια.

Γερμανία: Δεν αναμένεται απόφαση για Ελλάδα σήμερα

Όπως μετέδιδε και νωρίτερα το Capital.gr Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε σήμερα πως δεν περιμένει συγκεκριμένη απόφαση από το αποψινό Eurogroup διότι οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης περιμένουν περισσότερες οικονομικές λεπτομέρειες επί του μεταρρυθμιστικού σχεδίου της Ελλάδας.

Δεν περιμένω κάποια ουσιαστική απόφαση από το αποψινό Eurogroup, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Steffen Kampeter σε γερμανικό ραδιόφωνο, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Βαρουφάκη περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος ή πρόωρων εκλογών, ο Γερμανός αξιωματούχος σημείωσε πως κάτι τέτοιο το μόνο που θα επιτύγχανε είναι η αναβολή στην εφαρμογή των οικονομικών μέτρων που χρειάζεται η Ελλάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News