default-image

"Δεν είναι ολοκληρωμένες οι ελληνικές προτάσεις"

Οικονομία
"Δεν είναι ολοκληρωμένες οι ελληνικές προτάσεις"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάθε άλλο παρά ολοκληρωμένες κρίνει το σχέδιο των μεταρρυθμίσεων το οποίο προτάθηκε από την Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα με στόχο τη συνέχιση της οικονομικής βοήθειας ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Το σχέδιο αυτό «είναι πολύ μακριά από το να είναι ολοκληρωμένο, και οι Έλληνες το γνωρίζουν», είπε ο Ντάισελμπλουμ χθες Κυριακή στο Άμστερνταμ, σε μια συζήτηση την οποία οργάνωσε η κεντροαριστερή εφημερίδα De Volkskrant.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφερόμενος στην επιστολή του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη σχολίασε ότι «οι έξι πρώτες μεταρρυθμίσεις είναι ένα πρώτο βήμα, αλλά δεν θα γίνουν αποδεκτές ως το 30% των μεταρρυθμίσεων που θέλουν να εφαρμόσουν» σε αντάλλαγμα για την οικονομική βοήθεια.

Η πρόταση είναι «σοβαρή» μεν, αλλά η Ευρωομάδα «δεν αποδέχεται όλα» όσα προτείνονται, πρόσθεσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με το naftemporiki.gr.

Το να επιτευχθεί μια συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις είναι «μια δύσκολη διαδικασία που θα πάρει χρόνο» προέβλεψε ακόμη, μιλώντας μία ημέρα πριν από τη σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News