Οικονομία

"Δέκα φορές χειρότερα για τους Έλληνες εάν βγουν από το ευρώ"

Η Ελλάδα «πρέπει να κατανοήσει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από τις μεταρρυθμίσεις», δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Λικ Κοέν, προσθέτοντας ότι εάν οι Έλληνες βγουν από το ευρώ θα είναι δέκα φορές χειρότερα γι' αυτούς.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Βελγίου δήλωσε ότι η ζωή εκτός Ευρωζώνης θα είναι πολύ χειρότερη για τον ελληνικό λαό και προειδοποίησε ότι αν η Αθήνα επιθυμεί να χρηματοδοτείται από την Ευρωζώνη, την ΕΚΤ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες».

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος», είπε ο κ. Κοέν στη βελγική εφημερίδα "De Tijd", όπως αναμεταδίδει το naftemporiki.gr. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε υποσχέσεις που δεν μπορεί να τηρήσει», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι ο ελληνικός λαός «θα κατανοήσει σύντομα ότι εξαπατήθηκε με ψευδείς υποσχέσεις».

Ο κ. Κοέν έστειλε επίσης ξεκάθαρο μήνυμα στην Ελλάδα, λέγοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι ο μόνος δρόμος.

«Πείτε μου από πού θα έρθουν τα χρήματα, αν οι Έλληνες δε θέλουν να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις και δε θέλουν να αποπληρώσουν τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχόλια