default-image

Προειδοποιήσεις Ρέγκλινγκ για επιστροφή της Ελλάδα σε έλλειμμα

Οικονομία
Προειδοποιήσεις Ρέγκλινγκ για επιστροφή της Ελλάδα σε έλλειμμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα νέα μέτρα που θα εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση  απειλούν να «πνίξουν» την ανταγωνιστικότητα της χώρας και να την βυθίσουν στα ελλείμματα, προειδοποιεί  ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σύμφωνα με αποσπάσματα συνέντευξής του στη γερμανική Handelsblatt, που θα δημοσιευθεί την Παρασκευή ο Ρέγκλινγκ κάλεσε την Ελληνική κυβέρνηση να συλλέξει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ έκανε λόγο για «απρόσεκτες παρατηρήσεις» από κορυφαία στελέχη της νέας Κυβέρνησης.

Τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδα επιδεινώνονται και μπορεί να δούμε επιστροφή ακόμη και σε πρωτογενές έλλειμμα, προειδοποίησε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας που πρόκειται να δημοσιευτεί την Παρασκευή.

«Μπορεί να υπάρξει έλλειμμα» φέτος, διότι τα φορολογικά έσοδα μειώνονται, ενώ οι μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε η Κυβέρνηση θα αυξήσουν τις κρατικές δαπάνες,  δήλωσε  ο Ρέγκλινγκ και πρόσθεσε: «Εάν η κυβέρνηση αυξήσει τον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις, θα οδηγήσει σε αύξηση του κόστους εργασίας και των δημοσίων δαπανών».

Ακόμη ο επικεφαλής του ESM, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, τονίσε πως  «το πρωτογενές πλεόνασμα, που θεωρήθηκε βέβαιο, τώρα απομακρύνεται».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News