default-image

Έκθεση Βερολίνου: Προβληματισμός λόγω πολιτικών εξελίξεων

Οικονομία
Έκθεση Βερολίνου: Προβληματισμός λόγω πολιτικών εξελίξεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάμεικτα συναισθήματα για τη χώρα μας από το Βερολίνο, εκεί όπου από σήμερα και μέχρι την Κυριακή θα χτυπάει η καρδιά του τουρισμού παγκοσμίως με τη διεξαγωγή της μεγαλύτερης σε ευρωπαϊκό επίπεδο έκθεσης τουρισμού ΙΤΒ, όπου συμμετάσχουν 10.000 εκθέτες από 180 χώρες.

Οι πολιτικές εξελίξεις γύρω από την Ελλάδα και το κλίμα ασάφειας που έχει δημιουργηθεί γύρω από την οικονομική σταθερότητας της χώρας έχει προκαλέσει ένα "μούδιασμα" κυρίως σε πολιτικό επίπεδο χωρίς μέχρι στιγμής να έχει επηρεάσει τον τομέα του τουρισμού.

Ενδεικτικό είναι αυτό που ανέφερε στο neakriti.gr ο εντεταλμένος  σύμβουλος τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης. Στη διάρκεια της τελετής έναρξης της έκθεσης έγινε από τους Γερμανούς διοργανωτές και συγκεκριμένα από τον πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Γερμανίας, ειδική αναφορά στη χώρα μας, παρουσία μάλιστα και του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών... Μεταξύ άλλων ο κ Michael Frenzel υποστήριξε ότι παρά το γεγονός ότι το κλίμα δεν είναι και τόσο καλό για τη χώρα μας από πολιτικής άποψης εξέφρασε τη στήριξη και την αλληλεγγύη του προς τους Έλληνες συναδέλφους του προτρέποντας μάλιστα τους παρευρισκόμενους να περάσουν από τα Ελληνικά περίπτερα.

Πάντως, τα μηνύματα και παρά τις ήξεις αφίξεις των προηγούμενων εβδομάδων αναφορικά με τις κρατήσεις, είναι θετικά, καθώς σύμφωνα με τον κ. Βαμιεδάκη η κίνηση φέτος στις προγραμματισμένες πτήσεις εμφανίζει αύξηση σε σχέση με πέρυσι κατά 7 έως 8%, αποδεικνύοντας ότι οι Γερμανοί ενδιαφέρονται και θέλουν να επισκεφτούν και να γευτούν τις ομορφιές του νησιού μας και να γνωρίσουν από κοντά τον πολιτισμό την κουλτούρα, την φιλοξενία μας και γενικότερα τον τρόπο ζωής μας.  

Επίσης σύμφωνα με τον κ. Βαμιεδάκη και με στοιχεία του Γερμανικού συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων η χώρα μας το 2014 σε σχέση με το 2013 κέρδισε το στοίχημα και παρουσίασε αύξηση στις κρατήσεις της τάξη του 17,2%.

Πάντως, αξίζει να τονιστεί ότι για μια ακόμη φορά η Ελλάδα, με την παρουσία και της Αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, αλλά και η Κρήτη έχουν την δική τους σθεναρή εκπροσώπηση με τους επικεφαλής της αντιπροσωπείας να έχουν ήδη ξεκινήσει μπαράζ επαφών με τουριστικούς παράγοντες tour operators, αεροπορικές εταιρείες αλλά και εκπροσώπους διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης για την όσο το δυνατόν καλύτερη προώθηση και προβολή του τουριστικού προϊόντος που θα επιτρέψουν την εισροή ενός συνεχώς αυξανόμενου αριθμού Γερμανών τουριστών στη χώρα και το νησί μας.

Ενώ αύριο έχει προγραμματιστεί και δείπνο στους εκπροσώπους των μεγαλύτερων γερμανικών μέσων ενημέρωσης με σκοπό να γευτούν αρώματα και γεύσεις από την κρητική διατροφή να ενημερωθούν για το τουριστικό γίγνεσθαι, ενώ θα υπάρξει και διαγωνισμός με τον τυχερό να κερδίζει ένα ταξίδι στην Κρήτη.

Η γνωριμία και η επαφή των Γερμανών με ποικίλες μορφές του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης ακόμα και τις λιγότερο γνωστές πτυχές του είναι το σημαντικότερο όπλο των εκπροσώπων της Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου οι Γερμανοί να αγαπήσουν το νησί και να πειστούν πως αποτελεί τον ιδανικότερο προορισμό για τις διακοπές τους.

Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News